Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Friss topikok

2011.08.28. 22:32 Rallyvilág

Bakóca (murva rally) 2011.08.28

A 2011-es rally sprint bajnokság következő állomása Bakóca volt, augusztus 28.-án.

 

Ez a rally sorozat egyetlen murvás pályája. A nagy porfelhők és a 30 fok fölötti hőség mellett is, egy elég látványos versennyel szolgáltak a párosok. Sajnos a földes pálya és a nagy meleg, a versenyzőket és az autókat is egyaránt megviselte. Na de erről majd kicsit később, most beszéljünk egy kicsit a Bakócai szakaszról:

A szerviz parkból a pálya 90%-át beláthattuk, és ki ne élvezné hogy kedvence körét 6 körön keresztül majdnem végig le tudja követni. A pálya teljes hossza 36km volt, rengeteg kanyarral, és hosszú egyenesekkel. Nézőként, alig pár száz méter kellett sétálni, és jobbnál jobb helyekre juthattunk el. Sajnos alig 40 páros indult a versenyen, így elég rövid napnak nézhettünk elébe. 

8 órakor elkezdődött az első kör. A kocsik szépen letisztítva elindultak a szerviz parkból, beálltak a rajthoz, és várták hogy indulhassanak. Látszott rajtuk az elszántság és a nyerni akarás.

Lezajlott az első kör, a tisztán induló autókat vastag porréteg borította, ahogy visszaálltak a szerviz parkba. A szerelők megrohamozták a kocsikat. Nem volt sok idő a javítgatásra mivel a kevés nevező miatt hamar jött a második futam. Folyamatosan mentek a körök, a második, harmadik körben, több autónál tengelytörés, motor illetve váltóhiba lépett föl. Lement a harmadik kör, következett 1 óra szünet. A szerelőknek volt egy kis idejük rendbe tenni az autókat,míg a versenyzők tudtak egy kicsit pihenni, van aki ebédelni ment, de van aki csak relaxált.

Lassan véget ért a szünet, és igencsak megfogyatkoztak az indulók. Voltak olyan páros, aki nem tudta tovább folytatni a versenyt.

A 4. körtől a bent maradtak, még jobban hajtottak, jót tett a szünet, ezt mutatták az egyre jobb köridők

Elérkeztünk, 6., utolsó kör végéhez. A versenyzők visszatértek a helyükre, ki boldogabban, ki csalódottabban szállt ki az autóból. Annyit mindenki elismert hogy egy eseményekben és porfelhőben gazdag versenyt láthattunk, élvezhettünk végig. Ahogy körbenéztem, láttam, hogy a nézők is elégedetten távoztak.

A csapatok lassan összepakoltak, trailer-re rakták az autókat, beszélgettek még kicsit,majd mindenki útnak indult hazafelé, fejben már készülve a következő megmérettetésre.


!!!!!!!EREDMÉNYEK HAMAROSAN!!!!!

 

Képeket a versenyről a Facebookon találhattok, ha jelölitek ismerősnek a Rally Világot a Facebookon.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002838141235

Szólj hozzá!

Címkék: 2011.08.28.bakóca (murva)


A bejegyzés trackback címe:

https://rallyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr843186558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása